Bekijk hier het aanbod van Fruit Vandepoel

Druiven

Druiven gedijen goed in volle zon en worden gekweekt in zuiderse landen. In onze contreien worden ze gekweekt op zuidwaarts gerichte hellingen die relatief beschut liggen van de wind.
Druiven kunnen vers worden gegeten als tafeldruiven of ze kunnen worden gebruikt voor het maken van wijn, jam, sap, gelei, druivenpitextract, rozijnen, azijn en druivenpitolie. 


Van eigen bodem bieden we druiven aan van lokale kwekers uit de regio Overijse en Hoeilaart. Zij zijn door ons gematigd klimaat verplicht om gedeeltelijk te werken in verwarmde serres, maar leveren ons topdruiven van de variëteiten Ribier, Royal, Leopold en zelfs de heel zeldzame (witte) Muscat druif.


Verder komen onze druiven uit Spanje, Italië, Zuid-Afrika en Chili. 


Uit Frankrijk bieden we ook de blauwe muscat d’Hambourg druif en de muscatel aan die duurder zijn dan de andere buitenlandse druiven. Dit omdat ze zeldzaam zijn en slechts in één enkele streek kunnen gekweekt worden.

Contacteer ons